In ultimii ani klausblog.ro a găzduit articole despre cărți și interviuri cu scriitori, pe lângă articole de fotografie, muzică și alte lucruri pe care am dorit să le pun într-o formă scrisă. Tot pe klausblog.ro și-a găsit casa și podcastul Pauza de Carte.
Dar, după câteva interviuri și articole culturale mi-am dat seama că acestea merită o casă proprie, unde să fie ușor de găsit și organizate pe teme de interes: interviuri, cronici de carte, liste și recomandări.
Impreuna cu “my partner in books” am creat Our Heads in a book, unde vom posta toate articolele și recomandările culturale. O parte din articole deja publicate au fost mutate, altele noi vor veni. Deși podcastul Pauza de carte, a făcut o pauză, și el își va găsi locul pe Our Heads in a book în viitor.
Am scris deja despre rasism într-un interviu cu Marius Turda, despre una din cele mai bune voci a generației ei din Polonia. O critică la adresa politicilor de dreapta a guvernului polonez, Olga Tokarczuk a debutat în proză cu romanul Călătoria oamenilor Cărții (1993).
Lucian Boia Românii și Europa O istorie surprinzătoaretrece în revistă câteva întrebări despre limbă, cultură, minorități și influențe.
Ursula K Le Guin, Henry Miller, Zadie Smith, Jonathan Franzen, David Ogilvy, Stephen King ne oferă sfaturi despre scris și cum să trecem peste blocajele în fața paginii albe.
Science-fiction la feminin. Am strâns o listă de autoare de scince fiction care au schimbat genul, l-au dus mai departe și au deschis noi lumi și idei.
Iar scriitorii Cristian Englert, Adrian Mihălțianu și Florin Stanciu recomandă cărți și filme de science-fiction. Detalii aici.
Nu îmi rămâne decît să îți urez Spor la citit și Bine ai venit pe Our Heads in a Book– noua platforma despre cărți, scriitori și cititori.
Am câteva recomandări de jazz, potrivite pentru zilele cînd vrei să te scufunzi în lectură.
Photo by Alfons Morales on Unsplash