Vineri, 8 aprilie, Arcuș Trio susține primul concert în Cluj, din cadrul turneului de promovare a albumului de debut, Allotropy.

Arcuș Trio- înființați anul trecut de Alexandru Arcuș împreună cu Adi Stoenescu și Marcel Moldovan-,  propune o combinație de jazz cu muzică electronică, cu elemente folclorice tradiționale românești și balcanice, ajungând până la prog-rock și post -prog.

Biletele costă 30 de lei şi pot fi cumpărate de la Muzeul Etnografic (Strada Memorandumului nr. 21), de la Librăria Bookstory (Bulevardul Eroilor nr. 6-8) și de la Sax with friends. Concertul va începe la ora 20:00.

„Într-o piață muzicală inundată de subproduse cu suprapretenții, Allotropy se furișează, neinvitat, la petrecere, se așază în capul mesei și mănâncă haiducește, cu mâna. Este unul dintre acele produse pe care gustătorul de muzică de calitate român le obține prea rar și cu prea multă răbdare…” Cătălin Toader în revista Sunete, martie 2016.

Concertul este organizat de Asociația JAZZ FACTORY.

Înființată la începutul anului 2015, Asociația JAZZ FACTORY își propune promovarea unor proiecte relevante din zona jazz-ului contemporan și crearea unei comunități clujene de iubitori ai acestui gen muzical. Printre evenimentele organizate de Jazz Factory se numără concertul Sanem Kalfa & George Dumitriu și cel al lui Lucian Ban & Mat Maneri.