3 podcast-uri de investigații jurnalistice

Descoperă trei podcasturi de investigații jurnalistice.

În ultima perioadă am reușit să ascult mai multe podcasturi. Popularitatea podcasturilor a crescut în ultimii ani. Că ești în trafic, la birou sau doar vrei să descoperi o altă poveste, cred că podcast-ul este cel mai la îndemână medium.  Iar oferta este pe măsură: peste 18.5 milioane de episoade sunt disponibile pe marile librării audio. Mai jos ai trei podcasturi care merită ascultate!

Caliphate– New York Times

Caliphate o urmărește pe Rukmini Callimachi, jurnalistă New York Times specializată pe terorism, în aventura de a înțelege organizația teroristă ISIS și acțiunile acesteia. Podcastul este structurat în 10 capitole, unde vocea producătorului Andy Mills o urmărește pe cea a lui Rukmini Callimachi în expunerea tripticului documentării: un interviu cu un fost membru al ISIS, o privire în Mosulul eliberat și traficul sexual al ISIS cu femeile Yazidi.

Edgelands– The Telegraph

Edgelands este un podcast de călătorie a celor de la The Telegraph care documentează granița Europei cu Rusia- de la Cercul Artic până în Ucraina.

Este împărțit în șase episoade, fiecare prezentând o altă poveste: Setomaa-orașul estonain despărțit de granița rusească, enclava Kaliningrad, pădurea ancestrală Białowieża, sau Cernobil.

The Assassination– BBC World Service

Podcastul prezintă, în 10 episoade, misterul asasinării fostei prim-ministru al Pakistanului, Benazir Bhutto. Podcastul adună mărturiile surselor jurnalistice, apropiați ai familiei, prieteni. Documente desecretizate, înregistrări de arhivă, informări ale serviciilor politice pakistaneze și americane, toate compun povestea într-un mod mai satisfăcător decât relatarea zilnică, după cum afirmă Bennett-Jones într-un interviu.

Toate podcast-urile le poți găsi pe Pockets Casts, Apple Podcasts sau alte platforme de podcast.


Aici poți asculta podcast-ul Pauza de Carte, realizat împreună cu Radio Cluj.

Fotografie de Bank Phrom on Unsplash


Daniel Prindii

Community Designer. Marketing Strategist.

Art Historian. Photographer.

Cluj, Romania/ Vicenza, Italy

klausblogro [at] pm.me

Find me on social
Mastodon
Bluesky
Instagram
Linkedin

© Klausblog