Chiar dacă situația actuală nu ne permite să avem lansări live, asta nu înseamnă că editurile și scriitorii stau degeaba.
Toamna aceasta se anunță câteva volume interesante, unul dintre ele fiind nou colecție de ficțiune a lui Neil Gaiman:
The Neil Gaiman Reader: Selected Fiction

Volumul adună 52 de povestiri și fragmente din cărțile pentru adulți: NeverwhereStardustAmerican GodsAnansi Boys and The Ocean at the End of the Lane. În Statele Unite ale Americii este publicat de către HarperCollins, sub imprintul William Morrow, numără 752 de pagini și va fi disponibilă spre vânzare din 20 octombrie. Headline Publishing House este editura care a publicat ediția britanică.

Vor exista două coperți, una pentru ediția americană (dreapta) iar o altă versiune pentru ediția britanică (stânga).

Neil Gaiman este scriitor de cărți pentru adulți dar și pentru adolescenți, de benzi desenate și scenarii de televiziune. Prima carte scrisă a fost o biografie a trupei Duran Duran. A scris împreună cu Terry Pratchett, cartea Good Omens, ecranizată de către Amazon și BBC Studios.

Se descrie ca  un “feral child who was raised in libraries.” (un copil feral, crescut în biblioteci).

Printre autorii care l-au inspirat se numără, Ursula K. Le Guin, C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, James Branch Cabell, Edgar Allan Poe, Michael Moorcock.

La noi cărțile lui sunt traduse de către Editura Paladin șiEditura Arthur, ambele imprinturi ale Editurii Art.

Momentan Neil Gaiman lucrează, în liniște, pe insula Skye.

Granițele țării noastre, domnule? Păi domnule, spre nord suntem mărginiți de Aurora Borealis, la est suntem mărginiți de soarele răsare, la sud suntem mărginiți de procesiunea Echinoxurilor, iar la vest de Ziua Judecății.

Cartea de vorbe de duh a americanului Joe Miller.

Shadow a făcut trei ani de închisoare. Era destul de bine făcut, avea o privire de “nu te pune cu mine” și cea mai mare problemă era cum să-și omoare timpul. Așa că s-a păstrat în formă, și a învățat trucuri de monede, și s-a gândit foarte mult despre cât de mult și-a iubit soția.

Așa începe volumul Zei Americani. Aici poți descoperi mai multe începuturi de cărți.

Foto ediție US și UK