Din studiourile Radio Cluj vine al treilea episod din Pauza de carte. Cartea prezentată a fost Frumoasa adormită și fusul, de Neil Gaiman și ilustrată de Chris Riddell. A fost publicată de Editura Nemira, 2016, în colecția pentru copii, Nemi.

Editare: Tudor Runcanu, ca întotdeauna.

Despre autori, via Nemira:

 

Prolific si original, Neil Gaiman este autorul bestseller-urilor Coraline, Zei americani, Pulbere de stele sau Cartea cimitirului. Cartile sale sunt vandute peste tot in lume si au fost distinse cu cele mai prestigioase premii ale literaturii fantasy: Hugo, Nebula, Locus, SFX, Bram Stoker, World Fantasy s.a. Este singurul autor care a castigat atat medalia Newbery cat si medalia Carnegie pentru aceeasi carte (Cartea cimitirului). Considerat un fel de „rock star” al lumii literare, datorita stilului sau nonconformist si entuziasmului cu care este urmarit de numerosii fani impatimiti (site-ul sau oficial are mai mult de un milion de vizitatori unici in fiecare luna), Neil Gaiman este, de asemenea, si compozitor. A mai colaborat cu Chris Riddell si pentru alte titluri: Coraline, Noroc cu laptele… siCartea cimitirului.

Chris Riddell este un foarte talentat ilustrator si caricaturist politic. In 2013 a castigat Costa Children’s Book Prize pentru Goth Girl si, de asemenea, premiul Nestlé Gold Award si doua medalii Kate Greenaway pentru alte carti ilustrate. Este co-autorul seriei de success The Edge Chronicles (scrisa impreuna cu Paul Steward).

 

Episodul 3: Frumoasa adormită și fusul

Până data viitoare, spor la citit!